České ženy na sebe moc nedbají.
Třeba proto, že 8 hodin namakávají v práci, pak přilítnou domů a koukají uvařit nějakou večeři, protože to je první teplé jídlo celé rodiny. Pak ještě něco vyžehlit, zašít, pračka sice vypere, myčka nádobí umyje (a podotýkám, že myčka se v českých kuchyních ještě nezabydlela) a je ráda, že padne do postele, aby ráno vstala a namakávala znovu.
Podotýkám, že se nemaluju (díky tomu mám ale až neskutečně zdravou pleť - říkala kosmetička), čepici v zimě nenosím, mám občas přerostlé vlasy, protože nestíhám jít k holiči - ke kadeřnici ne, protože to je pro ne dneska hodně drahá legrace, takže jsem ráda, když mne za 50,- kč jen ostříhají, a věci na sebe mám taky nějaký pátek.
Důvod? O, jak prosté: hypoška a malé platy, přitom se bojíme, abychom náhodou nepřišli o práci, pak by to legrace fakt nebyla.
Ale muž mne má rád, protože sice nejsem moderní krasavice, ale holka do nepohody, co vybruslí z každého maléru, co se nám kdy postavil do cesty. A ani já taky nesoudím lidi podle vzhledu, ale podle toho, jak se dovedou poprat se životem, jací jsou, jestli fajn nebo jen malované skořápky.
Předchozí