Pročetla jsem diskusi a dotčené reakce, že autorka mísí hrušky s jabkama ve smyslu hygiena vs kosmetika, mě dost udivily, protože v podobných diskusích to valná většina zastánkyň KULTU (abych použila slova autorky) míchá naprosto bezostyšně.
Ano, jsou povolání, kde musí člověk alespon vypadat čistě. Ale když to zaženu do extrému - od krav, z prasečáku, z kafilérky, ze skladu barviv, z dolu...se člověk přece musí dostat domů, aniž by lezl kanálama, že?
Stejně tak je to i s "běžným" životem úřednice, mámy na MD, zdr. sestry, učitelky, vědkyně, atomového fyzika, chemika... Každá-ý to má nastavené jinak.
Co jsem na MD, minimálně se líčím, občas mastné vlasy upravím do vkusného drdolu + pár žertovných sponek a vypadá to dobře
. Odjakživa si holím jen nohy a podpaží, ač jako blondýna nejsem téměř vůbec srstnatá, moc rychle to neroste a stačí mi podpaží stáhnout 1x týdně a nohy 1x za 2-3 týdny. Kdybych osrstěná byla, dělala bych to momentálně zřejmě ve stejné frekvenci tak jako tak
Na venkově žiju 9. rok a boty fakt neřeším.
Nehty v rámci zahrádky jsou udržovatelné těžko, ale jde to. Na nohou je to těžší, protože už v PRaze jsem chodila bosa, kdykoli to trochu šlo a na venkově lítám bosa prakticky neustále od jara do podzimu, takže nějaká pedikůra a načančané, měkké nožky se u mě nevyskytují
Nadváha po těhotenství mě mrzí, ale kojím už 8 měsíců a nehodlám to zkazit dietou, jen se před jarem snažím víc vybírat jídla, trochu cvičit aj.
Chodím v "manšestrových" teplákách od Vietnamců a vytahaném tričku a svetru - a má bejt? Vypadám v tom momentálně líp než s prdelí narvanou v džínách
A tak bych mohla pokračovat donekonečna.
Můj závěr: Pro mě je z pedagogického i lidského hlediska dáma, která má většinu týdne mastné vlasy, vypadá jak yetti a má na botách totéž co za nehty o 200% lepší člověk, než krásná, upravená, voňavá a vyholená paní dochtor, která strčí dítě v půl roce do jeslí, aby mohla do práce vofrňovat se nad chlupatýma podpažíma, aniž by uvažovala, co má před sebou za člověka...