Koukám, že nikdo z vás nemá problém s nadměrným pocením:) Baví mě reakce typu, že někdo smrdí, protože se tři dny nemyl. Stejně tak mě baví reakce, že pocení je normální a regulovat by se nemělo. Řekla bych, že se mi nestává, že bych byla cítit, ale vyžaduje to značné úsilí. V pubertě jsem byla schopná zapotit se (a být cítit) hodinu po koupeli, zvášť při stresu. Bohužel jsem si cestu musela najít sama, mamka mi moc nepomohla. Užívám silný antiperspirant z lékárny, jeho aplikace mi není zrovna příjemná, ale zabírá to. Běžné antip. z drogerie jsou pro mě zbytečné, nezabírají a pokud se zpotím, je výsledek děsný. Neexistuje u mě vyjít si dva dny ve stejném tričku, protože jeden den se zápach ustojí i při mírném pocení, druhý ne. Podpaží si holím, protože pokud bych to nedělala, můj problém by byl dvojnásobný. Píšu to jen proto, že občas se holt někomu může stát a není to vždy o tom, že je dotyčný prase. Chtěla bych o sobě prohlásit, že pokud ráno nepoužiju nic na své podpaží, nejsem cítit, případně že můj problém řeší každodenní mytí. Nemá holt každý takové štěstí, že... Vím, že existuje řešení v podobě botulotox. injekcí, ale je to dočasné, dost drahé. Časem, možná... Tak jen pohled pro vás, které netušíte, jak pocení dokáže komplikovat život:)
Předchozí