Míno, my si prostě nerozumíme. Zkusím dát pár příkladů.
Jednou jsem brigádně pracovala v anglické hospodě a se mnou tam pracovala rovněž královna krásy z ekonomky. Jednoho odpoledne přišla zdrcená do práce s tím, že se jí rozbila kulma a vypadá příšerně – já na ni neviděla jediný rozdíl. Pak tam taky pracoval jeden Španěl (jako pomocná síla v kuchyni) a navzdory tomu, že byl čistý, byl terčem pomluv vydesignovaného kolektivu dospělých lidí, protože střídal dvoje odrbaný džíny a pár triček. Z mýho pohledu to byl pěknej, charismatickej kluk a jeho pomlouvání bylo minimálně neoprávněné.
Dnes pracuju ve firmě, kde je část vedení posedlá vzhledem zaměstnance. Pracuje tam i holka, se kterou jsem svého času chodívala často na oběd. Oblékaná chodila asi trochu nemoderně, leč upravená byla vždycky, obvykle nosila výrazné barvy, sukně s halenkou či šaty. Sedávala jsem u oběda blízko ní a nikdy jsem ji necítila, přesto se dostala díky stížnostem kolegyň na nesnesitelný smrad až před personálního ředitele, který ji oznámil, že by měla začít používat nějaký kvalitní parfém a investovat do značkového outfitu.
Souhlasím však, že existuje i opačná tendence vydesignované a vystylované holky, označovat nálepkou bezduché figuríny.
Mám tu ještě jeden poznatek od svého muže, který se mi zdá víc než pravdivý. Většinou nároky na to, jak má žena vypadat, nevychází z požadavků chlapa, ale právě z řad ženských, které na druhých nenechají nit suchou. Kolikrát se vám stalo, že jste zaslechly nebo se účastnily hovoru typu: podívej se na támhletu? jak si to může na sebe vzít? Apod. A pak se úplně normálním ženskejm, třeba i namalavanejm a oholenejm, stává, že přemýšlí, jestli si mohou tak,či onak vyjít z domu, aby je někdo nepomluvil...
S těma dětma si myslím, že se to dobou opravdu přiostřuje, pravda je že ani kdysi to např. obrýlenci (byla jsem jedním z nich) neměli jednoduché. Ale přesto mám dojem, že jsme my ve školce trička ještě neřešili. možná si to jen nepamatuju, ale myslím, že bych si to snad i pamatovala, vzhledem k tomu, že jsem byla až třetí v řadě a trička už musela být značně jetá