| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsem cuchta? A kdo je víc?

Milá Evo,
píšete přesně o tom, co mi vadí a co je podle mě buď úmyslná zaslepenost nebo demagogie nebo nevím co. Neupravená, nenamalovaná, tzv. přírodní = automaticky ta, která se nemyje, má mastné vlasy, snad se ani nečeše, nemá ze sebe dobrý pocit – vypadá příšerně, je zasmušilá, atd. (osobně teda nikoho takového neznám! Kolik znáte vy?) Nikdo tady nezpochybňujeme základní hygienické návyky a přiznávám i já, že se i se 3 dětmi myju, sprchuju a dokonce si i myju vlasy :-))
Rozdíl mezi námi je například v tom, že pro Vás je nalíčení tak důležité, že si pro něj těch 5 minut každé ráno najdete. Pro mě ne! Pro mě je holou zbytečností patlat si na obličej kosmetické přípravky, když budu během dne věšet prádlo, vařit, utírat zadečky, jezdit s autíčky a číst Čtyřlístek........ Když jsem chodila do práce, líčila jsem se, pravda velmi decentně (MOŽNÁ, že taky množství kosmetiky napatlané na můj obličej je nepřímo úměrné současnému stavu mé pleti – tedy, i když se krom vyjímečných příležitostí nemaluju, všichni mi hádají o dost míň let:-) )
A jestli jsem nalíčená, nebo co mám zrovna na sobě, rozhodně nikterak neovlivňuje, zda mám sama ze sebe radost, dobrý pocit nebo ne, tohle se u mě zakládá na zcela jiných skutečnostech......
Jenomže já si neosvojuju právo hodnotit na základě svých postojů ty s jinými postoji opovržlivě a svůj názor brát jako ten jediný správný pro většinu. A nejvíc mě štve, když do té „opovržené“ kategorie spadají převážně maminky na RD, které mají 24 hodinovou službu a dávají halt momentálně přednost něčemu jinému, než tomu, jak oslnivě zrovna v tu chvíli vypadají. (Opět zdůrazňuju, že nemluvím o tom, zda si dotyčná čistí zuby, sprchuje se a má špínu za nehty....)
Prostě na tyhle ženské je dneska takový tlak po všech stranách (tedy pokud se snaží své mateřství brát zodpovědně), že chtít ještě po nich, aby vypadaly neustále skvěle, je podle mě pěkná podpásovka. A že některé se cítí samy dobře, když jsou nalíčené a hezky oblečené i doma, je to pro ně natolik důležité, že si i v tom kolotoči čas na úravy zevnějšku najdou, je v pořádku, přeju jim to. Ale nic je neopravňuje vyžadovat to po ostatních.......
Většina žen, které znám a které bych označila za „přirozené“ (nevím, koho byste tak označila Vy) je velice, velice v pohodě! Jsou to skvěle srovnané ženské, kterým rozhodně úsměv ve tváři nechybí, tak teda nevím, na základě čeho si dovolujete tvrdit, že absence dobrého pocitu ze sebe sama a úsměvu ve tváři je to, co je odlišuje od těch „nepřirozených“?????
Jo, ještě, ti chlapi, kteří jsou na Vámi uvedené rozdíly velmi citliví..... Můj muž se samozřejmě otočí za hezkou ženou. Nevidím na tom nic mimořádného, já taky ráda spočinu okem třeba na Paĺo Haberovi (což samozřejmě ani v nejmenším neznamená, že bych ho chtěla mít doma, p. Habera promine:-)) ). Jenže ženy, za kterými se otáčí můj manžel jsou bezvýhradně všechny nalíčené zcela minimálně (pokud vůbec) a jsou to komplet všechno ženy velmi milé a s nepopiratelným osobním kouzlem. (Onehdy jsme například v jednom dokumentu viděli starou ženu, řádovou sestřičku, salesiánku. A oběma nám "spadla čelist". Byla stará, vrásčitá, nenalíčená a NÁDHERNÁ! Nádherná něčím, co jí zůstane, co jí nezajistí sebelepší ohoz a sebekvalitnější kadeřnice nebo sebeznačkovější kosmetika. A to je to, co je třeba pro mě důležité, o co má smysl usilovat. Jestli teď zrovna tady u počítače sedím v teplákách a kompletně nenalíčená, nepokládám za důležité...... Ale nenutím Vás, abyste dělala totéž!
Jednou už jsem to tu v nějaké diskusi asi psala, ale nedá mi to a dovolím si opakovat se: Připadá mi absurdní, že se v naší společnosti tak hlasitě obhajuje „právo ženy rozhodovat svobodně o svém těle“. A přitom to znamená pouze a jedině právo na rozhodování o životě dítěte, které žena nosí. Z nějakého důvodu se to ale vůbec nevztahuje na to, zda se žena maluje či ne, co nosí na sobě či snad dokonce Ó HRŮZO!, že by se sama rozhodla, jestli si bude holit nohy a podpaží........
Takže moc zdravím všechny, kdo jsou v pohodě, mají úsměv na tváři a nepotřebují nikoho odsuzovat na základě banalit......

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.