Přesně tak. Zbavili jsme se sice komunistů, vkročili do Evropy, životní náklady máme už stejné jako v západních zemích a některé dokonce i větší. Platy jsou oproti západním v každé profesi tak třetinové a lepší to nebude, spíše horší s našimi politiky. Takže česká žena bude pořád proti západním ženám jenom služka, která si na sebe a rodinu musí ještě vydělat. Také výchova dívek v Čechách je úděsná, pořád platí doba Pepičky Kondelíkovy, ale ta nechodila do práce, měla služku a pradlenu na velké prádlo, takže její Vejvara doma už nemusel nic dělat. Tady všechny ženy od základního až po vysokoškolské vzdělání chodí do práce na osm hodin i více denně a doma se chovají jako v 19.století a za komunistů. Kolik manžílků ještě dnes, dámy, necháte ležet na gauči a samy kmitáte v druhé pracovní směně? Vždyť i jeho maminka to tak dělala. Dnešní matky synů v mnohých případech makají za manžely, za své synky, chlapci se válejí na gauči, matka a případná dcera na ně makají. Tohle dávno v západních civilizovaných zemích neexistuje. Tady jsme se shlédli spíš v orientu. Tento trend skutečně tady nasadili komunisti, holky choďte do práce a ještě za nás makejte i doma, vždyť jste soudružky a ne rozmazlené buržoazní paničky. A soudružky se snažily. Jak ale jsou tyto ženy urvané kolem 50 a 60 let? Pak je odpočatí čeští chlapci vymění za mladší. Je mi 62 let, takže si velmi dobře vzpomínám po revoluci tak v roce 1992 na spoustu inzerátů, kde bavorští muží sháněli české ženy jako manželky. Odbyly se i padesátnice. Němky jim totiž už dávno odmítly dělat služky a tak to zkoušeli chlapci u češek. Myslím, že se jich hodně chytlo a šly dělat bavorským mužům služky (manželky). Česká žena je vychovávána tak, že ona je na posledním místě, nesmí mít žádné nároky a práva pro sebe, všechno pro rodinu, manžílka a děti. Tyto hodné masochistky opravdu končí na stará kolena velmi špatně. Bez manžela, bez peněz, navštěvují psychiatra, zoufají si, že za svou obětavost sklidili jen nevděk. V důchodů ještě přispívají svým dětem a vnoučatům a samy jedí suchý chléb a vodu. Naštěstí jsem tento trend dávno opustila a chovám se jako chlapi. Myslím totiž také na sebe a nepovažuji to za sobectví. Musím říct, že jsem i jako rozvedená od 37let s jednou dcerou dopadla daleko lépe, než ty obětavé a hodné masochistky. Dokud si toto české ženy neuvědomí, nebude to pro ně lepší. Musí zkrátka myslet i na své štěstí, jako to dělají chlapi. Moje dcera (35 let) to naštěstí dávno pochopila, oba jsou vysokoškoláci a už před svatbou si udělala jasno, jak to bude s domácími pracemi, domácí práce jsou pro oba (manžel už byl ale vychováván jinak, takže ho to nepřekvapilo). Ono je opravdu lepší více o sebe dbát, zapojit manžela i dítka, abych na sebe tedy měla více času. Sebeobětavost totiž nikdo neocení. Všichni si lehce zvyknou, že manželka a matka tu je jenom pro ně, sama nemá žádné nároky a práva a je ta poslední.
Předchozí