Popravdě nechápu výmluvu, že kvůli dětem ... Spousta ženských si bere dítě či děti jako výmluvu. Popravdě ale, kdyby jste byly doma bez těch dětí, nechodili jste do práce a podobně, jak by to bylo? Česali by jste se, líčili, strojili? Já osobně ráno vstávám dřív než dítě, když vstane náhodou dřív, zaměstnám si ho, sprchuji se, holím se, učešu se a nalíčím. Pak teprve pro mě začíná den. Stejně jako kdysi když jsem chodila ještě do práce a společnosti. Ven bych v teplákách nevylezla. Na doma mám slušivé, byť jich mám desatero na střídačku. Jak je flek svlékám se, peru, žehlím. Stejně i prcek. Jeden čas jsem měla podobný sklon k zanedbávání se. Kluk nastrojený, krásný, čistý a vedle něj "cuchta"
) Uvědomila jsem si to velice rychle a začala o sebe znovu dbát. Přišla jsem na to, že to není ani tak o penězích ani času, ale o režimu, o režimu mém i dítěte. A řekla jsem si jednu věc, že až budu chodit do práce, budu pro sebe denně potřebovat né 20 minut ale hodinu času (mé zaměstnání manažerky to vyloženě vyžaduje). Také nemáme babičku na hlídání, chlapa vidím doma jen večer a možná občas v neděli odpoledne. Tak nechodím ke kadeřnici, na nehty apodobně. To nepovažuju za až tak důležité. Ale nemám problém si ofinu střihnout doma sama a nehty si vyleštím ráda a syn z toho má prču a leštíme si je obvykle vzájemně :-D Společné mazání krémem, masáž autíčkem po zádech, sprchování, dokonce i sezení na záchodě a na nočníčku, proč to nedělat spolu? Chci aby moje děti ať je to syn či dcera viděli odmala, že rodiče o sebe pečují, mají se rádi a záleží jim samotným na sobě a nestydí se za to. Jak jinak dětem vštípit do hlavy takovou samozřejmost, že žena i muž o sebe mají pečovat ale potřebují k tomu prostor (tedy i čas a podporu a pochopení rodiny)? Jsou mi ukradené jiné ženské na pískovišti, nenalíčené, oblečené do tepláků a vytahaných svetrů, unavený obličej. Většinou jsou to právě ony, co si ukazují na mě, a ne naopak. Ale proč? Závidí? Můžou. Já jim teda ne...