Po přečetení diskuze mi přijde, že se zde nikdo nepozastavil nad tím, co je nám všem vtloukáno do hlavy jako nejlepší relax, a nejlepší lék na špatnou náladu atd. Tj. nakupování a utrácení peněž ve zkrášlovacích zařízeních. Neříkám, že to není někdy fajn, ale copak nejsou i jiné možnosti? A uvědomili jste si někdy, kolik času (a peněž samozřejmě
)je potřeba investovat do nakoupení opravdu dobře padnoucího, moderního... oblečení? Zvlášť když se móda stále mění.
Já jsem se svou fyziognomií smířená a dle dnešních módních měřítek si nemám na co stěžovat. Upravená a oblečená jsem tak průměrně, líčím se minimálně. Ale když mám voný čas nehodlám ho investovat do neustálého shánění nových hadříků a vylepšování sebe sama "zvenku". Radši dělám něco co mě opravdu baví.
Všimla jsem si také, že v souladu s módou tráví volný čas (např. krásné slunné sobotní dopoledne)už i náctileté dívky, které bloumají po nákupních centrech, v ruce nezbytný kelímek s nápojem (shake, káva?) a v rukou značkové tašky plné úlovků. Já osobně to beru jako jeden z mých vychovných úkolů pro mé dvě děti, naučit je taky něčemu jinému (včetně trávení volného času) než konzumnímu způsobu života.