ahoj, také jsem rodila KP spontánně, strašně jsem chtěla, kvůli kojení atd, ´vybrala si porodnici, kde to umí, porod byl dlouhý, ale moc jsem se na miminko těšila a nebrala to tak... byla vybavena porodním plánem a všemi možnými informacemi...ovšem nástřih byl hrozně velký, nemohla jsem si sednout snad měsíc, problémy s nožičkama a páteří má dítko (6 let) dosud, ovšem to není jisté zda není z polohy jako takové (nebyla hlavou nikdy) než porodem.
samotná II. doba porodní už byla pod Oxytocinem a rychlá,ovšem za manuální pomoci porodníka.. ale druhý porod jsem měla normální a to bylo nesrovnatelné, pořád jsem čekala, kdy přijdou velké bolesti a tak,bych příště raději volila císaře, než rodit dva dny a být pak měsíc k.o.
no a zajímavé je, i když lehce mimo diskusi - že ten velký nástřih po 4 letech byl tak zahojen, že při další porodu jsem nástřih ani natrhnutí neměla;-)) je to asi individuální, a nedá se říct, zda KP je nutně na sekci, ale když to nejde úplně hladce, je to pak taky blbý...
držím všem palce, na uvedené rady nevěřím, sama i mé kámošky se přidaly a neznám nikoho, komu by to pomohlo... prostě když nechce, tak nechce... (mmch. dcerka, co byla KP je teda svéhlavec veliký pořád