Hroudo, souhlas. Krásný , štíhlý, usměvaný pán s cukrátkem není automaticky hodný a tlustá, stará paní s bradavicí na nose a chybějícími zuby není čarodějnice. Dítě má být poučeno, že cizím lidem se nedůvěřuje, ať vypadají jako teta Máňa nebo pan učitel ze školy. Ale doktorka nepíše, že jsou zlí, protože jsou tlustí. Píše, že tloušťka je důsledkem určitého typu chování, uvažování a nese s sebou další negativa. Ona říká, dívej se jak se ten člověk chová a vypadá a jak to spolu souvisí. Že to vyznělo negativně vůči obézním, to s Tebou souhlasím a není správně automaticky vyvozovat z tloušťky lenost a pasivitu. ALe já jsem zase hodně alergická na takové ty hlášky, že já jsem děsný chudák, skoro nic nejím, jím normálně, jen se podívám na jídlo a TLOUSTNU. Já opravdu neznám jediného tlustého člověka, co má aktivní přístup k životu (nemyslím nutně organizovaný pohyb) a jí normálně. Takže já si s tloušťkou automaticky pasivitu spojuju. Lenost už tolik ne, ale po určité chvíli rozhovoru s obézním člověkem tam tu lenost většinou přidám. Jinak zamítnutá slečna z konkurzu je pro mě taky něco naprosto nehorázného. Na druhou stranu jsem viděla pořad Máte slovo s tluštíky o diskriminaci a fakt mě to dostalo. Ti lidi popírali sami sebe v jedné větě. Jak jsou výkonní a jak je obezita neomezuje a druhým dechem se domáhali parkovacích míst blíže k budově, neb je to pro ně zdravotně namáhavé dorazit na místo apod.
Předchozí