Já obecně Cajthamlové fandím, protože mi vážně vadí, jak jsou většinově děti odmala vedeny ke sladkostem a výrazným chutím, jak jsou obecně matky odmítající cpát děti sladkým považovány za přehánějící hysterky atd.
Tady na té přednášce mi ale nesedí:
1) až se mi nechce věřit, jak byli teenageři z takové analýzy pohádek nadšeni a jak při ní byli aktivní - ale to vem čert...
2) taková přednáška by byla spíš vhodná pro těhotné, pro matky či babičky, ty přece mohou tolik ovlivnit zdraví a návyky svých dětí (aspoň zpočátku). Taky je mi líto případných přítomných obézních náctiletých, dobře jim přitom určitě být nemohlo. Ale zas na druhou stranu, z toho rozboru nevyplývá a nikdo nenaznačuje, že obézní jsou špatní lidé, ale hlavně to, že se jim hůř žije. Navíc v těch pohádkách jsou ti tlustí spíš oběti těch okolo, kteří to s nimi myslí "dobře", je to spíš obvinění nemyslících rodičů, klamavých reklam atd. Ale i tak si umím představit, že to v přítomnosti celé třídy nikomu byť jen lehce obéznímu nepřidá, a to mi nesedí, cílem asi nemělo být někoho ztrapňovat.
Předchozí