Mile maminky, i ja se pridavam se svym nazorem.. rodila jsem v srpnu 2009 v Brne na Obilnim trhu. Narodila se mi nadherna a zdrava holcicka. Pritel uzasne asistoval a cely porod, az na to, jak mne zmohla bolest, byl uzasny.. personal byl skvely a vztricny a ja nemela pocit, ze bych mela bojovat o to, aby mi malou nechali i po te prvni hodine ci dvou, kdy mi ji nechali lezet na brisku a sat... Pred porodem jsem si moc a moc prala byt s ni po porodu v nepretrzitem kontaktu, ale vzhledem k tomu, jak jsem videla, ze je to v nasi republi9ce neustale nejaky `nadstandard´, tak jsem to vzdala. Kdyz jsem ted cetla clanek o bondingu, tak mi tekly slzy z oci. Az nyni si uvedomuji, jaky vyznam maji i ty tri hodiny, kdy mi malou odnesli na nejake nesmyslne zahrani. My lide prece nejsme studeni!!!! A teplo neni jen fyzickeho razu, ale i psychickeho!!! Pridavam se k pani prede mnou a ptam se, jak je vibec mozne, ze navdory mnohym osvicenym vyzkumum, pozorovanim a zkusenostem je neustale prerusovan prvotni kontakt matky a ditete po porodu!!!??? Pani lekari a porodni asisrtentky, pomozte nam maminkam, ktere chceme porod a obdobi po porodu prozivat v souladu s prirodou (vyjma pripadu, kdy je treba zasahu lekare, aby byl co nejmene ohrozen zivot matky a ditete) a vzburte se s nami proti zabehanym a nesmyslnym pravidlum!! Premyslejte s citte spolu s nami, my to potrebujeme.... Maminka Lenka a dceruska Nathalie
Předchozí