| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Děti jako z hadích ocásků

Tady zásadně vidím problém v tom, že škola na takovéto dítě není připravená, nemají třeba asistenta...podle mě by snad automaticky měli třeba zrovna nad asistentem uvažovat...ne snad , že by asistent seděl adhd dítěti za zadkem, ale aby pomáhal všem tím, že pokud to situace vyžaduje tak aby dítě usměrnil, zabavil, přitáhl k učení, šel s ním za dveře když je to nutné , aby pomohl všem dětem s atmosférou ve třídě. Aby to celé nebylo na jedné učitelce , která neví co se s ní děje. ...ale zkuste takového asistenta po škole chtít, mám zrovna takový boj za sebou a není to žádná sranda, někde ještě stále nepochopili, že asistent není konkurent učitele , ale pomocník pro všechny ( dokonce mi řekli " takové děti , které tady ruší se snažíme poslat do zvláštní školy " )...protože mě není jasné, že když učitelé, psychologové a všichni vědí, že dítě s adhd dokáže otočit třídu vzůhu nohama, že se nesnaží to řešit rovnou, hned v začátcích , kdy problém vypluje na povrch, ale že to nechají zajít tak daleko, aby trvale ve třídě byl zmatek ...to není chyba rodičů, to je chyba školy. Rodiče kolikrát aby se rozkrájeli ( a potom taky lezli kanálama, před rodiči spolužáků) a ve škole jim to vlastně systematicky kazí tím, že neumožní dítěti , které je adhd postižené , aby mělo adekvátní podmínky pro výuku a pro své fungování. ( doma kolikrát ani nechápu, že moje dítě udělalo ve škole to a to, že mu to bylo umožněno, např. dávat nohy na stůl ...to doma by si dítě nikdy nedovolilo, a takových věcí je samozřejmě spousta...od rvaní se, řvaní a podobně...tyto děti jsou impulzivní a mnohdy ty "hodně a klidné" děti je dokáží tak vytočit, že pokud nemají brzdu ...někoho kdo je v ten moment zarazí ..tak je rvačka na světě...my třeba neustále bojujeme s tím, že jedno hodné dítě se našemu dítěti vyšklebuje a nadává do rodiny .."tvoje máma je blbá, táta takovej a makovej" no a naše impulziní dítě tyhle stavy neustojí, vždyť kolik dospělých by si umělo s otebřenými nadávkami poradit ...zaráží mě , že ve třídě kde vědí , že jsou problémy aŤ způsobené čím koli není větí dozor, není nikdo kdo byřekl..hele tohle se nedělá ...třeba i hodnému dítěti vysvětlil proč se nesmí navážet do rodičů ostatních a kdo by to celé zarazil v základě) Tím samozřejmě nemá kvalitní výuku nikdo. A to se pořád razí heslo "integrace" ...integrace je bezva, ale musí se dělat správně a se správnými podmínkami . Něco jiného je integrovat dítě na vozíku, něco jiného slepého a něco jiného adhd.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.