nesouhlasím. Moc to zobecňuješ.
Školka mi naopak pomohla dítě dovychovat. To co jsem mu vštípila rozhodně nestačilo ať jsem se snažila sebevíc.
A zrovna s tím oblíkáním mě to pobavilo. Marně jsem se snažila naučit dceru oblékat ponožky
Doma to prostě nezvládala, nebo nechtěla ?
nevím,každopádně od té doby co chodí do školky stačí ukázat na hromádku oblečení a říct - obleč se jdeme ven a oblékne si vše včetně těch zatracených ponožek a zapne si i knoflíky. Doma se to naučit nechtěla.
V období 2-3 let jsem dceři už nedokázala poskytnout adekvátní zábavu - protože jsem se musela starat o vaření a uklízení,takže aby nezlobila (nechtěla si hrát sama) seděla u TV - což mi přišlo špatné,ale jiank sem to zařídit nedokázala. Od té doby co chodí do školky si umí hrát i sama a já můžu o víkendu uvařit oběd bez toho aby mi visela na noze, pohádka je u nás puštěná max. na 20-30 minut před spaním. V období 2-3 let to byly třeba i 2 hodiny denně. I když jsme chodili ven, do cvičení za kamarády - den byl moc dlouhý a dítě se nudilo. Hlavně taky nespalo po obědě. Od té doby co chodí do školky tak po obědě spí.
Takže není dítě jako dítě a není školka jako školka.