Zastávám názor paní autorky, na školku je připravené tříleté dítě. Jeden z opomenutých argumentů je, že dítě dokáže navázat hru s kamarády až ve věku tří let, do té doby si vystačí samo se sebou i když nějakým způsobem v kolektivu dětí funguje.
Strašně mě mrzí jak některé maminky plivou na českou výhodu být doma s dítětem tři roky a popisují to skoro jako zvrhlost. Proboha - probuďte se! Co by za to daly mámy jiných západoevropských zemí? Být doma s dítětem do tří let a pobírat rentu.
Myslím, že problémem je egoismus a individualismus některých matek, touha po seberealizaci a kariéře, kdy dítě je už na obtíž, tak šup s ním někam, vždyť doma je táááková nuda! Tato poznámka se samozřejmě netýká maminek, které MUSÍ chodit do práce dřív z finančních a existenčních důvodů.
Prostě si myslím, že to nejlepší co může máma pro dítě udělat, je s ním trávit čas (nejmíň do tří let).
Jenom mě mrzí budoucnost, cítím, že moje dcera už tříletou mateřskou nezažije, myšlení společnosti se transformuje podle "západního" vzoru, bohužel....
Předchozí