Doma s dětmi mě to sice velmi baví, protože jsou ještě malinké a potřebují mě, ale představa, že bych měla zůstat doma 12 let v kuse, mě upřímně děsí. Bylo by to na mě moc. (Naštěstí mám profesi, která jde dobře kombinovat s mateřstvím.) Jedek kamarád mi kdysi vyprávěl, že jejich maminka s nimi byla doma také celkem 12 let (do 7 let věku nejmladšího dítěte, neměla VŠ) a často čelila velmi nehezkým reakcím okolí. Model "být doma do 7 let věku dítěte" mi ale přijde lidsky mnohem bližší než dát půlroční dítě na celý den do jeslí. Pokud to někdo takto dlouho vydrží (myslím do 7 let věku dítěte) a vyhovuje to jemu i jeho dětem, tak na tom nevidím nic špatného.
Kdysi mi někdo vyprávěl povzbuzující příběh o jakési svojí příbuzné (cizince), která byla s dcerou (zdravou) doma do jejích 15 let (!!!) a pak šla do práce a udělala ohromnou kariéru v jakési firmě. Tohle ovšem považuji za opačný extrém a stejně strašné řešení jako jít od tříměsíčního dítěte pracovat na plný úvazek a nechat ho chůvě nebo v kolektivním zařízení.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.