| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dvouletí do školky: Nejdou zájmy rodičů proti zájmům dětí?

Renato, jak to, že nemáš možnost? Existují snad i soukromé školky, ne? U nás nejdražší soukromá školka stojí 10 tisíc a nějak předpokládám, že za méně než dvojnásobek či trojnásobek této částky se nikdo do práce od malého dítěte nevrací.

Jinak to fakt existují školky, STÁTNÍ, kam berou dvouleté děti? Jako nemyslím 2 a třičtvrtě těsně před koncem RD, ale čerstvě dvouleté. U nás o ničem nevím.

Moje ani ne dvouletá holčička chodí do soukromé školičky při MC.

Jinak ať budou školky od 1 či 4 let, vždy budou matky, pro které je dítě na prvním místě a to, zda půjde či ne do školky, rozhodnou dle jeho, a ne svého zájmu. A vždy se najdou i takové, které nechají ve školce plačící dítě s tím že "ono přestane a zvykne si a děti přece potřebuje". Učitelky mých dětí měly vždy instrukce, že pokud by dítě plakalo, volat mi. Já ale znám svoje děti dobře a do školek je dávala ve správném věku - každé dítě jindy, bo je jiné. Prvorozeného bych ve 3 letecj nedala, bo na to prostě ještě neměl, měl přes 3,5 když nastoupil. Zato svou sebejistou nejmladší, na kolektiv zvyklou holčičku jsem poprvé dala ve 20 měsících- porpvé tedy z mého , ne jejího zájmu (bylo nutné celodenní hlídání a my nikoho nemáme), ale kdybych nevědala, že to dobře zvládne, neudělala bych to a nechala ji u sebe, byť by to bylo komplikované. Pak už to byla vždy ona, kdo nadšeně volá "do kolkyyyyyyy" a i na přímluvu tet ze školičky, že je tam opravdu spokojená (hodně dělala přítomnost její brášky), jsem ji přihlásila pravidelně 2x týdně.
Někdy je v zájmu dítěte, netrvat na dogmatech "do 3 let jen s matkou a nikdy jinak". U prvních 2 dětí bych s tím souhlasila, dnes mám dítě, kterému svědčí malý kolektiv i v necelých 2 letech - dvouleťáci jsou v oddělené skupince od 3-4 letých a pokud vím, je jich tam přihlášených asi 6 a nikdy nejsou všichni :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.