Kili - ano, máte pravdu, reagovala jsem jen na ten váš příspěvek - bez kontextu. To, co jsem vypíchla, mě poněkud nadzvihlo.
A ta listina práv pacientů? Třeba v té naší nemocnici je vylepená na každém sloupu, na každém oddělení je min. na nástěnce u ordinací a jinak v jídelně - ale jak jsem zjistila, spousta zdravotníků mi na dotaz k některým bodům řekla, že to jsou prý bláboly a že to nečetli. No, já bych řekla, že by se tím zabývali, kdyby tam byli jako běžní pacienti. Ale takhle? Dost mě stresuje, že při každém pobytu svém či svého příbuzného, se musím probojovat přes naprostý nezájem zdrav. personálu, bojovat o informace o nemoci a postupech, ujišťovat lékaře, že mé dotazy nejsou zpochybňováním jejich odbornosti, ale že chci znát další možnosti léčby apod. A že pokud deklarují, že se řídí etickým kodexem, který je vyjádřen v listině práv pacientů, tak se nesmějí divit, že v případě porušení se ozvu. Je to skutečně velmi stresující, opravdu. A leckdy je to zbytečné, jen kdyby v pacientovi viděli člověka a ne otravu, kolem kterém "budou muset skákat a nedej bože, že bude mít nějaký požadavky."
Předchozí