Asi mám vážně štěstí na Dr., protože ten můj mne na tripple neposílal už před třemi a půl roky, ale zcela automaticky mne posal na NT screening. Ten vyšel dobře a tripple už se nedělal...
V tu dobu jsem neměla tolik informací jako teď a navíc, náhodou jsem koukala na jeden z dílů "Sama doma" na toto téma a myslela jsem si, že je to tak říkajíc normální - prošla jsem testy, tak jak to tehdy popisovali... Až později jsem v diskuzích zjistila, že to tak úplně normální není.
Když jsem o 2 roky později při dalším těhotenství byla na běžné konrole v období dělání trippel testů, tak jsem se na to Dr. zeptala. A on mi jen řekl, že NT screening mi vyšel v pořádku, takže je zbytečné men na triple posílat. Že často vychází falešně pozitiní a kdyby pozitivní vyšel, tak by mne pak musel poslat na AMC a to že mu přijde zbytečný. S jeho názorem jsem souhlasila a víc jsme to neřešila.
Dneska jsem prekvapena, jak málo Dr. posílá automaticky na NT screening.
Že by to bylo tím, že NT screening dělá míň pracovišť, než tripply? (Před těmi více jak třemi lety mluvili o cca 50 Dr. v republice, co na to maj licenci...)
Předchozí