A co když se rozhodnu, dítě postižené si nechám a budu se o něj starat......co pak, když se stane něco mně. Jsou děti s postižením, které jsou odkázané na pomoc po celý svůj život,ale co když mají jen matku. A matka zůstane třeba po nějaké nehodě postižená,nebo nedejbože zemře?
I to se může stát. Je třeba se zamyslet i nad tímto.A to nemluvme i finančním zajištění. Matka, která se musí 24h. starat o dítě třeba i 40let- nemůže do práce stačí jí na život a podporu postiženého dítěte finance? Matku, která z finančních důvodů nechá zdravé dítě v porodnci nebo v baby boxu litujeme.... Přitom postižené dítě potřebuje mnohem větší finance a to po většinu života. A třeba u větší rodiny to hraje také svou cenu.
Můj syn měl úraz, 2měsíce jsem ho měla zcela odkázaného na mou pomoc a to se vším - hygiena,vyprazdňování,prevence proleženin,rehabilitace,učení do školy,zábava. Byli to náročné 2 měsíce,další týdny se vždy něco ubralo,ale vše trvalo 5měs. K tomu 3 zdravé děti + manžel+domácnost. Ikdyž jsem věděla, že je to jen dočasné,obětovala jsem synovi co šlo. Spánek,zábavu, přátelé,procházku a většinu času mých dalších 3dětí. A ať je to jak je to opravdu ať jsem se snažila jak jsem chtěla nedařilo se to vše skloubit.Představa,že by to bylo léta.....Nyní vím, že bychom to zvládli, kdybychom museli,ale vždy by to bylo na úkor něčeho, tř.na úkor ostatních dětí, domácnosti,manžela,přátel,ale i financí.Jsem ráda, že to dopadlo dobře.A jsem ráda, že mám 4 zdravé děti, nikdy jsem nemusela řešit, zda si je nechat či né.
U prvního bych o tom vůbec nepřemýšlela a nechala bych si ho,ale u dalšího a dalšího bylo by to čím dál těžší a ikdyž si nejsem jistá,myslím, že bych se rozhodla pro zdravé dítě.
Jsem ráda, že je čím dál více možností zjistit již v těhotenství zdraví dítěte.
Já byla u posledního na 3D ulrazvuku a my viděli vše, počítali jsme prstíky,měřili nožičky, viděli v pořádku páteř, pusinku i srdíčko atd. Myslím si tedy, že viditelné VVV by měli být vidět i zde.A mám zkušenosti s těhotenstvími a zdravotnictvím během 14let.
A když jsem studovala zdrávku byla jsem na praxi v ústavu a zažila jsem tam s DS agresivní děti,ale také moc milých a hodných dětí.I s DS jsou děti různý.
Předchozí