Pre vás je "zhola nic" to, že mamička nebola otvorená? Ja som prišla na príjem otvorená na 3cm a cisársky bez problémov urobili.
Okrem toho viem, že aj krátka, 2x omotaná pupočná šnúra sa dá uvoľniť ešte kým nie je hlavička vonku (ani sa tam nesmie dostať, lebo by sa dieťa uškrtilo) prestrihnutím. Tu mi to príde, akoby na možnosť problému s pupočnou šnúrou nejak "pozabudli".
Vám sa zdá "zhola nic", že dieťaťu dramaticky klesli ozvy? Ak je také bezpečné rodiť v pôrodnici, tak v tom momente ju mali viesť na sál. V skutočnosti rovnako by pôrod prebiehal aj doma. A to nie som žiaden zástanca domácich pôrodov a v živote by som sa neodhodlala rodiť doma. Ale irituje ma, že sa pôrodníci tvária hyperdôležito, argumentujú práve komplikáciami a pritom si nie každý z nich dokáže v prípade komplikácii poradiť. To je môj názor a mám naň právo.
A pokiaľ ide o "prilievanie ohňa". Vy zrejme nepoznáte osobne matku, ktorá prišla v pôrodnici o dieťa, tak nemôžte vedieť, čo sa jej robí v hlave. Ja áno. A viem, čo potom urobila - podala sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (u nás je táto možnosť do roka od udalosti). Povedala mi k tomu, že by si v živote neodpustila, keby to nechala tak a nevedela, čo sa vlastne stalo a či všetko prebiehalo "lege artis".
Chápem, že Vás stavovská česť núti držať stranu lekárom, ale aj Vy musíte vedieť, že nie sú bohovia, čoho svedectvom je aj toto:
http://www.topky.sk/cl/10/449887/Sudia-gynekologa-podla-znalcov-zbabral-porod