| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Máma na půl úvazku

ano, jsem z prahy. pocházím z moravy a v praze žiju proto, že jsem tu studovala a našla vždy práci, která mě bavila. Můj článek neměl vyprudit ty, kterým se najít práci nedaří. Ani si nemyslím, že jsem vyfrustrovaná a nevyrovnaná s tím, že nejsem s dítětem, jak tady někdo napsal. Prostě jsem předevčírem byla tak nadšaná z pracovních úspěchů a tak šťastná, když se mi odpoledne drobeček rozběhl do náruče po příchodu z práce, že jsem měla potřebu o tom napsat. Napsala jsem to pro mámy, které sedí doma a jsou nešťastné z toho, že je mateřské povinnosti neuspokojují. Dítě milují, nevyměnily by ho za nic na světě, ale nechtějí zapomenout na sebe a svůj dobrý pocit z potřebnosti jiným. Protože jsem kdysi na rodinu.cz chodila denně (někteří mě dobře znají z jedné diskuzní skupiny), tak mě napadlo se tady vyzpovídat.
Najít půlúvazek je opravdu složité. Zkrácené úvazky nabízejí často malé firmy (třeba týmové asistentky a jiná administrativní výpomoc), ale tam dost často funguje dosazování známých a kamarádů. Výběrová řízení vypisují někdy velké firmy, které si na tom dokonce zakládají, protože dnešní trend je nabízet flexibilní úvazky, zařazovat do prac. procesu matky, hendicapované a absolventy. Měla jsem štěstí, že jsem na takovou firmu narazila, ale musela jsem projít tříkolovým výběrovým řízením ~d~

Snad ještě na závěr - od té doby, co jsem nastoupila do práce, pokud nepočítám první týdny, kdy si malý zvykal na chůvu (což zvládl překvapivě rychle, já z toho měla obavy), tak mé dítě se mění z přemýšlivého miminka ve veselého raracha. Ze mě totiž sálá spokojenost a na něm jde vidět, že to převzal a je fakt veselejší. Navíc naše chůva je přesný opak mě - v péči o děti se maximálně realizuje, má na tom postavenou živnost, umí asi tisíc písniček a básniček, tanečků a her a já ji nesmírně obdivuji. Dává mému synovi tolik navíc!~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.