Hilly, já spím opravdu tvrdě, ale že bych zalehla miminko, to jsem se nebála. Dokonce ani manžel ne. Měla jsem trochu strach, abych ho spíš nepřikryla peřinou. Víc jsme zatopili a přikrývala jsem se jen tak po pás. Holka s náma spala v posteli od čtyř měsíců, když jsem jednou padla únavou při kojení. Zhruba ve dvou letech se odstěhovala do své postýlky do svého pokoje a i když čas od času zkusí spaní s námi, má radši svůj klid. Kluk s náma spí od narození až doteď (už mu byly tři). Usíná sám, někdy u nás někdy ve své postýlce. Většinou se ale stejně v noci vzbudí a chce k nám. Má rád (i přes den) když je co nejvíce členů rodiny pohromadě a vůbec je hodně kontaktní...
Co se týká kvality spánku, tak během prvních čtyř měsíců holky jsem byla chodící mrtvola, pamatuju si noční kojení a pak ten pokus o vrácení do postýlky, vzbuzení, chování, počítání do sta, pokus do postýlky, vzbuzení.... Vyřvat jsem taky zkoušela - vydržela jsem jednou 25 minut. Na víc fakt nemám.
S klukem jsem nevyspání nepoznala. Večer jsem si v pohodě dělala svojí práci, kolem jedenácté si šla lehnout, usnula jsem, ještě než se dokojil. V noci jenom zavrněl, ani jsem se pořádně nevzbudila, jen se natočila tím správným prsem. Tak možná první dva tři týdny jsem u toho byla vzhůru, dokud mě trochu bolely prsa. Pak jsem ale okamžitě po přisání zase usnula. Kupodivu ani nepotřeboval odříhnout a netrpěl kolikou. Občas jsem mívala trochu namožená záda, ale oproti nevyspání nesrovnatelně menší problém. Do třetice už snad ani nebudu potřebovat postýlku...
Předchozí