| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Atopický ekzém - 1. díl

Přidávám naši zkušenost. Máme doma nádherného sedmiměsíčního chlapečka, který byl po porodu vylízané mimino. Kolem dvou měsíců se mu začly dělat pupínky na tvářích, což naše pediatrička přešla mávnutím ruky, že to je normální. Za dva týdny to ale bylo horší, tak nás přeposlala ke kožní (po tom, co nám předepsala kortikoidní mast!). Ta si s náma v podstatě nevěděla rady, a proto, že nikdo v rodině u mě ani přítele neměl žádnou alergii nebo ekzém, tak nejdřív tvrdila, že má seboreu, pak lupénku, a nakonec nás poslala do Vinohrad, kde hned řekli, že je to silný atopik. To už měl malý velké ložiska na celém těle a tvářičkách, čele. Nějak v tu dobu jsme změnili pediatričku, a nová doktorka, poctivka, ho hned poslala na celou řadu vyšetření, protože měl navíc problémy se zácpou, a na gastru nám hned předepsali Nutrilon allergy care, který hned zabral. Ale ne na dlouho, i když už jsme nemuseli mazat kortikoidama, a navíc malý začal kakat i 2x denně. Jenže pak jsme nasadili Nutrilon allergy care 2 pro půlroční prcky, a začalo to nanovo. Navíc máme doma psa, jorkšíra, a u malého z odběru zjistili alergii na psy! Gastroenterolog nám nasadil Neocate, a je to ještě horší :( Má zase silné zácpy, kaká po týdnu, a má hrozně tuhou stolici. Já už nepoznám jaká potravina mu dělá zle, ale jen mlíčko už mu nestačí, začla jsem mu dávat na večer rýžovou kaši, ale asi mu nedělá dobře, mám pocit, že ho ještě víc ucpe... Je to fakt peklo, ale vím, že na tom jsou mnohé mimča ještě hůř, je mi z toho zle, takoví malí drobečci si to přece nezaslouží! A nejhorší je, že jim člověk nedokáže pomoct. A doktoři většinou bohužel ani nechtějí, takových dětí přece je, a za chvíli z toho vyrostou! Tak teď doufám, že se z toho zase nějak "vymažeme" a na chvíli zas bude pokoj. Je ale fakt, že jsme zatím neměli ani týden bez ekzému, ten má prostě pořád, a hladké tvářičky a tělíčko má jen po kortikoidech. A psíka jsme na čas odvezli k babičce, tak uvidíme, jak se to změní.. Jsou tu někde i ostatní díly o AE? Nemohla jsem je najít a jako každá mamina tu hltám každé slovo... Moc díky a džím všem palce ~;((

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.