já myslím, že nejsi z pravěku, prostě jen máš svůj názor a já ho s tebou sdílím. je to každýho věc. Včera jsem sledovala jeden dokument o ženě, která měla při první těhu špatné triply a nakonec byl chlapeček zdravý, jen má jednu ledvinu, ale plně funkční. Když byla těhotná podruhé, odmítla tripl test, protože se prý nechtěla stresovat a když se holčička narodila, zjistilo se, že má DS. A docela mě rozčílilo, že pak ta ženská sedí jak uzlíček neštěstí a brečí do kamery, co jí to vlastně potkalo. Ale pak zase tvrdí, že by si jí stejně nechala, i kdyby to věděla. Tak co si o tom pak má člověk myslet, buďto jsem rozhodnutá, že to tak chci, ale pak si nemůžu stěžovat, pokud to nechci, mám volbu. Já osobně nejspíš půjdu na amnio i v případě dalšího těhu a znám plno žen, které šly dobrovolně, i když nemusely. Taky se na to dívám tak, že dokud nedržím miminko v náručí, můžu se vlastně rozhodnou jakkoli, je to pak sice smutné, když už cítíte pohyby a najednou se to zkrátka ukončí, ale rozhodně to není o sobeckosti matky. Vždyť ty děti jsou na světě chudáci.
Předchozí