Petra Neomi - špatně jsem se vyjádřila. Já tím jen chtěla říct - po přečtení diskuse - že tak, jak si matky osobují právo na pohodu a klid téměř kdekoli, může si např. pokérovaný, bezdětný student nárokovat výběr podniku, kde nelítají a nevřeští děti a celkem logicky předpokládá, že v "jeho" zahulené (i nezahulené)špeluňce nebude zakopávat o malá tělíčka, až se bude potácet po 12. pivu na WC
.
Tvůj model se mi velmi líbí - my to máme ve famílii podobně, jen nejde o práci, ale pouze o společenské vyžití či uměleckou tvorbu
Já a má sestra jsme vyrostly po hospodách a bytech letenských intelektuálů - a tehdy to bylo i s tím zahulením - a nikomu jsme nevadily, naopak, čímž se dostávám k tomu, že je to většinou na rodičích, jak jsou jejich ratolesti otravné a obtěžují okolí, či zda je možné je nějak zabavit a později zpacifikovat.
A protože jsme se já a můj přítel zatím setkali téměř výhradně s rodiči zastávající model výchovy "laissez faire", pokud narazíme v jakémkoli podniku na dítě-děti, prostě bereme naše "vychované" batole a odcházíme