Já v případě nouze také doporučuju střídat. Ale jen opravdu v nouzi. Čím víc léků, tím více se zatěžují játra. Paralen se většinou dávkuje 10-15mg/kg/dávka po 6-8 hod., Ibalgin 10mg/kg/dávka po 8 hod. Zvláště u Paralenu je nutné dávkování dodržovat, při velkém předávkování se poškozují játra a hrozí až jejich akutní selhání a smrt. Takže já mám radši Ibalgin, ale v nouzi střídat.
Sama synkovi dávámtedy jen nurofen a přidávám zábaly či obklady třísel či sprchu. Fyzikální chlazení se mi u syna osvědčilo dobře. Ale to si musí každý vyzkoušet.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.