| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Aby zoubky nebolely…

Když se narodila moje dcera (1984), tak jsem v porodnici nyfasovala fluoridové tabletky. Dávala jsem je poctivě podle návodu asi do 4 let věku dítěte, pak už mi je lékař nepředepsal, že prý podle nejnovějších výzkumů jsou zbytečné. Volně se koupit nedaly. Co vím, má dítko chrup slušný, sice občas nějaký kazík se najde, ale myslím, že ty tablety celkově marné nebyly.
Ono je to nejen o prevenci, ale i o informovanosti. Já třeba zuby nemám nejlepší. Dodatečně jsem zjistil, že moje matka měla v těhu problémy s ledvinama a brala antibiotika, konkrétně jsem zjistila Tetracyklin. No, a ta antibiotika způsobila, že mám nažloutlou sklovinu jako kuřák (ale přitom jsem v životě nekouřila) a že celkově snížila kvalitu zubů u ještě nenarozeného plodu. Takže s prevencí zubních kazů by se mělo začínat hooodně brzy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.