| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Křeček v kleci

Myslím, že pravděpodobnost toho, že by člověk více než 50 let (předpokládám, že přes padesát - pokud měl dospělé děti, které měl po 30) dělal soustavně JEN to co je "spravné", je dost malá.

- Život přináší různé etapy, jejichž cílem je konfrontace sebe sama s okolím světem např. puberta. Pokud projevy puberty potlačí okolí, člověk bývá jak urvaný, když se vymaní z rodičovské péče. To bývá dost vidět třeba na začátku studentského života v jiném městě.

- Žije-li člověk dlouhodobě v nesouladu s vlastním já, může "zasáhnout" nemoc. Pokud ne přímo nemoc, tak minimálně se člověk dopracuje k psychosomatickým potížím. Já osobně věřím, že by asi zasáhl i "osud" - třeba úraz, který by mu dovolil odpočinout, přehodnotit.

- Pokud byl skutečně tak dobrý v profesi a disciplinovaný, v době důchodu byl byl pravděpodobně "za vodou" - možná rentiér a maloval by mohl, aniž by krkolomně opouštěl své účty, domy, manželku.

- Anebo mu to všechno začalo lézt na nervy a měl potřebu se toho zbavit. To chápu, ano člověk v přemíře všeho, může odejít do kláštěra, jít sekat kytky. Ale to se nedá svádět na to, že mu rodiče vštěpovali, že se má dobře učit. To je alibismus. V tomto případě by bylo poctivé říct, jo měl jsem toho plné kecky, potřebuji vydechnout.

Je to co ty píšeš, to nejméně pravděpodobné se stalo, ale já v tom vidím těch příběhu víc.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.