Síiso, myslím, že přečíst si základy vývojové psychologie by ti určitě prospělo. Dítěti cca do tří let (samozřejmě to číslo neplatí absolutně), je kolektiv naprosto, ale zcela šumafuk. Ty řeči o tom, že šťastná matka = šťastné dítě, jsou dost často snahou dokázat sama sobě, že ačkoliv jsem si vybrala tu jednodušší cestu (tj. strčit dítě, které je náročné na pozornost, vjemy a prostředí, na starosti někomu jinému), udělala jsem vlastně pro něj to nejlepší. Ve skutečnosti se má situace tak, že nejlepší zájem dítěte je na 100% být s maminkou nebo jinou blízkou osobou. Dost pochybuju o tom "štěstí", které 18 měsíční dítě zažívá v jeslích. Jedině snad v případě, že ani netuší, jaké je to být s maminkou doma, protože tu zkušenost nemá. Trochu mi tvoje argumentace připomíná francouzský dokument o výchově miminek a malých dětí, který měl vysloveně charakter vymývání mozků matkám (rodičům). Vážně jsem pochybovala o intelektu Francouzů, když tam zcela vážně tvrdili, že že tříměsíční dítě manipuluje s rodiči, když pláče a že ideální pro miminko je KOLEKTIV. Drsná propaganda.
Předchozí