Ano, Kreditko a Buiturong (nevím, jestli ti píšu správně nick, ale nikdy si ho pořádně napamatuju). Přesně toho se bojím. Nařídí a spousta českých politiků zavelí. Chceš být doma a válet si pr... s dítětem (to je satira na termín "mateřská dovolená"), tak si to plať sama. Jinak mazej do práce - a co jako, že nejsou jesličky, že je ti líto budit ráno v 5.30 dítě, abys ho mohla připravit do předání do jesliček, kde ti ho plačící pomalu rvou z rukou. A co, že tam musí být od 7 do 16.30 a ty máš pracovní dobu končící v lepším případě v 16.30. Nikoho nic nezajímá a pak budou politici lamentovat zase nad tím, že se rodí málo dětí a že zdravá žena by měla mít v nejlepším případě 3 děti, aby měl kdo v budoucnu platit daně.
Já jsem jesličkové a školkové dítě. Do jeslí jsem musela v roce 1972, když mi bylo 9 měsíců (mámu vyhodil manžel z bytu, když mi byly tři týdny s tím, že si tam stěhuje jinou) a dodnes vypráví, jak jsem vždycky brečela jak ráno, tak odpoledne.
Do školky jsem pak už chodila ráda, přece jen od tří let už jsem byla zralejší a bylo to docela fajn.
Já bych tedy s Anglií neměnila ani náhodou. Ani tedy nefandím matkám promodralých dětí v kočárku. A už vůbec fakt, dát dítě do školy od 5 let mi přijde dost děsivý, stejně tak jako jejich internátní školy. Kolikrát mi to přijde, že je spíš tak, aby se dítěte nějak zbavili... A že toto zrovna přispívalo k většímu sebevědomí... to by byl možná dobrý námět na nějakou nezávislou doktorantskou práci.
Předchozí