Souhlas - každá rodina si zvolí, co je pro ni nejvhodnější - někdo k tomu děcku, ačkoli ho má rád, potřebuje ještě vzrušení z dobré práce a je zbytečné na něj nahlížet jako na matku-saň jen proto, že dá dítě dvakrát, třikrát do týdne na čtyři hodiny někam, kde si hraje s jinými dětmi (pokud s tím je děcko svolné) - a zároveň nedělat z matek, které těší a naplňuje být s dítětem doma, tupé kvočny zmítané hormony a s odumřelým mozkem.
Mimochodem, co se podpory státu týče, nestěžuji si, jsem velice ráda, že dostávám 3800 každý měsíc, ale přijde mi zatraceně nefér, že spadám do jediné kategorie, na kterou se vztáhly jakékoli rodičovské škrty - OSVČ, která si neplatila nemocenskou. Uznávám, jsem idiot, když jsem si nezjistila, že mít dítě je nemoc - a že to ovlivní nejen mateřskou, ale taky rodičovské příspěvky. Ale logiku těchto škrtů nechápu. Když je skutečně potřeba uspořit, tak beru všude a poměrně, ne? A ne jenom tam, kde už jsou příspěvky omezené... Nu, možná jsem si nezjistila ještě něco