Rigmor,
mně Binturong jedovatá nepřijde. Spíš naprosto věcná a dovolím si tvrdit, že vím dost přesně, kam mířila a že mířila přesně.
Pokud by Betina lidi, kteří dělají tzv. "podřadnou" práci obdivovala, nebo si jich aspoň vážila, tak by se vyjadřovala trochu jinak, toto je poznat i z psaného textu. Znám víc lidí, kteří uvažují jako Betina a opravdu jsou nepoužitelní a stěžují si na podmínky, které jim ostatní mohou leda závidět, resp. je vnímají jako "super podmínky".
Já teda nevím, co vám přijde tak hrozného na úklidu. Já bych třeba v kancelářích, i ve škole, uklízela s potěšením - rozhodně výrazně lepší než pivnice nebo nemocnice.
A ty kecy o oborech a škodě, že kvalifikovaný člověk nedělá svou práci
Ale co když někteří lidi mají vystuované 2-3 VŠ rozličných a neslučitelných oborů, a mohou dělat jen jednu z těch profesí?
A třeba já osobně v určitém vystudovaném oboru teda pracovat nechci, protože výdělek mizerný, rizika velká, k ničemu. Radši dělám, co mi někdo rozumně zaplatí. Jsem asi divná, ale realizovat se umím lépe, užitečněji a efektivněji než tím, že sedím někde v kanclu nebo kde a mám cedulku na dveřích s nějakou super funkcí. Do práce chodím pro peníze a jinak se zabavit a realizovat umím daleko lépe bez ní. Zdržuje mě od života.
Podotýkám, že nemám problém ani s prací hlavou ani rukama, ale tu si umím najít i sama a honorována může být i jinak a lépe než finančně. Žel jsou však ty finance potřeba, no.