| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Maminky, važte si české mateřské…

petrachl napsala presne to, co si take myslim a za cimsi stojim!
Boze proc neziju v Australii? Asi mam o cem premyslet...a zvazovat zda ziji v te spravne zemi....jsem stale jeste na rodicovske dovolene (ak ten vyrz nenavidim, copak je to dovolena?), dcera ma 4,5 roku - nastesti se nakonec dostala do skolky /i kdyz i v praze je to problem/, syn bude mit v kvetnu 2 roky - jiz jsem zkousela ho na podzim davat do statnich jesli (5x v mesici pri RD), jenze ouha od listopadu porad marodil (4.hexa vakcinu dostal az ted pred par dny, byt i pres rymu) a vysledek je ten, ze nejen ja nemohu zacit naplno pracovat, ale jedu s obema detma do Olivovy lecebny (18.04.).....obe deti mi letos v zime dost marodili, cili nebyla sance ani na chozeni po brigadach.

Celou diskuzi jsem peclive procetla, neco i 2x (bitatung), co me vytacelo na nejvetsi miru!

A ano jsou hrozne oba extremy - odlozit dite v 10 tydnech i byt doma nucene do 4 let ditete (nektere matky nemaji moznost volby delky RD, nebo dite nevemou do skolky).
ALE proc proboha je takovy problem kdyz zena=matka chce nebo i musi jit pracovat, vytvorit jednak ve vsech krajich a vetsine oborech mista na pul uvazku a jednak nemuset byt doma 3,4roky, ale jen tak dlouho jak bude kazda jednotliva zena chtit??

Ja bych napr. sla nejdele v 10-12mes. sveho 3 ditete (porod cervenec 2011) do prace, bud na polovicni, nebo i na plny uvazek, ale problem je kam ty 2 mladsi deti dam (kdyz syn kvuli marodeni byl z jesli odejit?)....nikdo se uz nepta zda chci byt i nadale doma - podotykam, ze u 3.tehu selhala antiko, prvni 2 jsou planovane, a jsem doma od cervna 2006, cili uz toho mamplne kecky tedy opravdu!

A to jsem nezustala uplne mimo (brigady, drive prace z domova, apod.).....jen nejak nevim, zda dalsi dlouhou rodicovskou psychicky zvladnu, ale to soucasnou vladu vubec nezajima!
I kvuli tomu jsem se zacala vice zajimat o komunalni politiku (problem jesle, skolky, chuvy, navrat po RD do prac.procesu, podminky pro matky, co maji vice nez 1dite, a vse okolo), ktere se jiz rok aktivne venuji.~a~~n~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.