1) v ostatních státech (ve většině) se pohlíží na matky trochu jinak. Spousta zaměstnavatelů tam už pochopila, že i ony mohou společnosti prospět a vychází jim vstříc...tady vás mnohý zaměstnavatel ani nepřijme, protože máte malé děti a tudíž s nimi budete chtít být doma když budou nemocné, chodit po doktorech a pod...
2) platová stránka je v okolních (záparních) zemích na trochu jiné úrovni než u nás. Není proto problém si zaplatit jesle, chůvu a pod. což je stále u nás ještě luxus
3) stát podporuje firemní školky a zkrácené úvazky matkám.
Mě se to téměř netýká, mám hlídací babičku a naskytla se mi dobrá práce, takže pracuji zhruba od roka malé, ale rozumím maminkám, které se potýkají mezi plínami, mlíkem a nedostatkem financí bez možnosti zkráceného úvazku, či jakéhokoli finančního příjmu.
Až stát daňově zvíhodní firmy mající firemní školky a zaměstnávající matky, platová úroveň vs. ceny bude na úrovni západních států a zpřístupní občanské služby i těm, co pracují a mají děti (fronty na poštách a pod.) pak své dítě bezobav přenechám v jeslích, které budu mít z práce za rohem a půjdu pracovat, protože jednoduše budu vědět, že tak se bude mít líp, než když s ním budu doma za státní almužnu...
Předchozí