no nevím, já myslím, že majetek může někdy ne zcela správné vztahy dost do polohy, že jsou všichni štastní, spokojení a chovají se k sobě hezky a naopak, stejné vztahy a hodnoty, může majetek zhoršit, vyhrotit... zde ten barák, všechno vyhrotil, zhoršil. Jinde vím, že z podstaty hamižní lidé jsou v pohodě, tak nějak dostali všichni dost, způsobem, který neumožňuje hádky.
Hodnoty si vůbec netroufám posuzoat, přijdou mi takové normální. Plzák myslím říká, že manželství stojí na třech sloupech: společné radosti a starosti (třeba i radost ze vnuka potomka),společný majetek (barák ?) a to třetí ted nevím, možná děti ? Takže mi ty hodnoty nepřijdou špatné, prostě normální. I když bych tedy u svého manžela neuvítala, kdyby jednoznačně preferoval za potomka jedno pohlaví, i když by se mi hodně nelíbil tatínkův přístup k baráku (jak svůj podíl nechěl převést bez ohledu na pochopitelné přání manželky), a ani Anušky, na druhou stranu i maminka se možná na omítání domu měla vykašlat. Každý není pracovitý jako ona, Anušce se nechtělo, byl to její majetek, tak co (i když chápu, že zatékající střecha se musí opravit, tak nevím, jak dalece je na tom omítka).
Předchozí