Jsem moc ráda, že můj článek zde vyvolal takovou diskuzi.
Naprosto souhlasím s tím, že těch několik let doma s malými dětmi (tak uteče!) si nenechám vzít ani za kritické pohledy nekompromisních Francouzek..
Mám dojem, že se teprve narodila a ona už má 20 měsíců.. vždyť to tak letí..Za chvíli bude velká a odejde mi z domu (jako já kdysi, mamince to srdce rvalo) a už se to nikdy nevrátí, to krásné "mamiiiii".. Každým dnem vidět ten velký posun v jejím vývoji, moct jí číst knížky, zpívat písničky, vybírat šaty, sadit kytky.. Proč bych si toto měla vzít a jí to ukradnout za nějakou kariéru? Za nějakých pár peněz (nevysmívám se maminkám, které jako samoživitelky nemají na výběr..)?
Osobně mám se školkou spíš špatné zkušenosti, ale o to mi tu ani tak nešlo. Jen jsem si představila (a pokaždé si to z hrůzou představím), když vidím ty chůvy s desetitýdenními novorozenci, jak bych se mohla radovat v práci.. Nerozumím tomu..
Držím palce všem maminkám : těm, co jsou doma, i těm, co musí do práce.. Svět není černobílý, vím.. ale tak co kdybychom mu dali trochu barvy?
Předchozí