Článek objektivní není, je zaměřený proti maminkám, které jsou schopny si mateřskou užívat a používá příliš mnoho nesmyslných generalizací. Je opravdu hloupost napsat, že mateřská odebírá sociální status a snižuje sebevědomí - jistě, někteří jednotlivci se tak cítit mohou, ale pro spoustu žen patří roky na rodičovské k nejkrásněji stráveným v životě.
Já sama mám odbornou práci, studovala jsem na ni VŠ v zahraničí a přesto mi žádná pracovní seberealizace na mateřské nechyběla, naopak jsem toho názoru, že péče věnována malému dítěti je smysluplnější než pracovní projekty a prezentace. Ono to dítě vyroste celkem brzy a času na pracovní seberealizaci zbyde dost.
Za sebe mohu dodat, že dítě šlo do školky ve 3 letech, protože jsem nechtěla přijít o práci a dodnes mám z toho občas výčitky a říkám si, jestli jsem to neměla risknout a tu výpověď dát, protože na kolektivní zařízení dozrálo až ve 4 letech. Strkat půlroční dítě do jeslí v rámci lepší socializaci mi přijde jako týrání, i kdyby to podporovalo nevím kolik "odborníků".
Předchozí