Na rozdíl od některých přispěvatelek si nemyslím, že článek napadá maminy na MD. Patřím do kategorie "krkavčí kariéristka", neb jsem od obou dětí šla pracovat cca po roce. Nevydržela bych doma 2 x 3 roky, ještě dneska se oklepu, když vidím maminky na pískovišti, pro mě to fakt bylo trápení.....
Kluky miluju,užíváme víkendy, odpoledne,jezdíme na kole a společně na závody a turnaje. Baví mě to !! Ale s tenkrát těmi prťátky a JENOM s NIMI jsem byla fakt marná.....Má to znamenat, že jsem si jak s oblibou říkají některé dámy "neměla děti pořizovat " ?
Problém trochu vidím v tom, že zatímco ženské, co chtějí být doma taky doma být mohou (3 roky). Já jim to ze srdce přeju a svým způsobem je obdivuju, já bych to prostě nedala. Ale pokud někdo chce jít např. na tom roce do práce , nemá hlídací babičky a není zrovna ve vysokopříjmové pozici aby si mohl hradit soukromé hlídání, tak u nás prostě nemá moc šanci. Těch alternativ je hrozně málo....Je mi líto holek, co je prostě jen jednoduše jejich práce baví, doma už je to třeba po roce a půl fakt s...e , chybí jim kontakt s lidmi, ale každý (včetně rodiny) jim řekne "prosím tě,bu´d ráda , že můžeš být doma, kam se hrneš "? Jsou tak trochu v pasti....
Předchozí