Já jsem se tedy doma fakt nudila a do práce jsem šla s nadšením v roce synka. Navíc mi zaměstnavatel vyšel vstříc, zkrátil mi úvazek a toleroval mi občas dítě v práci (když jsme si ho předávali s manželem nebo na kojení). Platila jsem si chůvu, které jsem vesměs dala celý svůj rodičovský příspěvek a mě zbyl plat, ten rozdíl byl jen malý. Ale nejdůležitější pro mne bylo, že já se cítila z práce nabitá, spokojená a mohla jsem se pak celé odpoledne věnovat dítku. Od příštího měsíce jde synek do jeslí - budou mu dva roky, zatím tam byl vždy jen na 5 dní v měsíci, pořadník sice byl, ale jako pracující rodiče jsme se nakonec do jesliček dostali. V jesličkách se mu vyloženě líbí a já vidím, jak každý den umí zase něco nového. Jesle mne stojí 1200,- + stravné, navíc jsem mu mohla nechat látkové pleny, na které je zvyklý, nikdo neměl problém s tím, že němá umělohmotné.
Doma nevařím - jídlo mám já i manžel v práci, synek u chůvy nebo v jesličkách. Večeře většinou studené, jen občas se manžel realizuje teplou večeří. Uklízí se průběžně a jen jednou za čas velký úklid, to se dá zvládnout dobře.
Takže já bych taky tři roky nevydržela, ale je to i tím, že nemám dost kamarádek s dětmi a neumím se sama s dítkem jen tak zabavit na celý den.
Předchozí