Starší syn šel do školky až ve 4 letech a podle mě na ni ještě stejně moc zralý nebyl, teprve krátce před 5. narozeninami si začal ve školce hrát s jinými dětmi... Doteď (je mu 5 a 3/4) je rád za každý den, kdy do školky nemusí...
Mladší půjde do školky po prázdninách ve 3 letech, sociálně vyzrálý je myslím dost (napodobuje jiné děti, chápe rychle pravidla dětských her, s výjimkou výslovnosti dobře mluví apod.), jen ho nezajímají jiné děti než brácha...
Nástupu do práce se trochu bojím - sice budu mít pružnou pracovní dobu, končit budu kolem 15 hod (pokud budu tedy schopná dorazit do práce před 7 hod ráno
), ale i tak - starší zatím nikdy ve školce nespal, mladší chytá každou virózu, která se kolem nás mihne, tak uvidíme...
Každopádně 6 let doma nelituju. Během té doby jsem si přivydělávala prací, která s mou profesí souvisí - napřed nepravidelně, poslední rok pravidelně - 1 den v týdnu děti chodí hlídat babička a zbytek práce dělám po nocích. Možná i proto si nijak izolovaně nepřipadám, teď budu naopak na můj vkus moc izolovaná od dětí. Za rok půjde starší do školy - s normálním pracovním úvazkem si to zatím nedovedu moc představit, slyšela jsem, že počet míst v družině je podobný problém jako počet míst ve školkách...