Nevím, proč by dlouhá mateřská měla vyhovovat jen nevzdělaným domácím puťkám. Mozek mi jede na plné otáčky a své vysoké IQ provětrávám jak nikdy. navíc je vše umocněno tím, že mám hluboký pocit, že mé konání má smysl. Upřímně jen málokteré zaměstnání v současné době je nějak moc přínosné pro zeměkouli, lidstvo o vesmíru ani nemluvě.
Ta nuda o které se zde píše, není ani tak způsobena MD jako takovou. Obávám se, že MD klade na ženu nárok přemýšlet,jak organizovat čas,aby zvládla 3 směnný provoz. A naivně se domnívá, že útěkem do práce, se tohoto provozu zbaví. Pravda je, že ve školce a jeslích vymýšlí program pro jejich dítko někdo jiný. Osobní zkušenost, kdy stále ty samé tváře vídám na stejných hřištích.
Pokud člověk není líný, tak s dětmi se dá dělat ohromná spousta věcí - procházky, výlety, dovolené. hry. překvápka, učení, opáčko vlastních znalostí ...
Pokud ovšem žena do doby těhotenství žila stylem kafčo, kámoška, fitko, kosmetika, nehýtky, párty, telka a jogging, tak to bude mít kapičku složitější.
A poslední myšlenka, proč vlastně ty matky s nutkavou potřebou se seberealizovat si to miminko vlastně pořozovaly? Půl roku se pomazlíme, pak ho odstrčíme? Nechápu.
Můj obdiv mají ty, které se tuto zkutečnost uvědomily a možnosti mít dítka se vzdaly.
Předchozí