Souhlasím víceméně s tím, co píšete, ale pokud čtu správně, tak při RD pracujete, tj. nejste 3 roky doma bez kontaktu s prací. Myslím, že autorka zpochybňovala spíš tuto variantu (mě osobně nevadí ani ta, každý ať si dělá, co chce).
Já osobně jsem se prvnímu dítěti věnovala až do zblbnutí a také jsem v roce mazala na 3 dny do práce, hlídala babička, kterou miluje a dodnes s ní má úzký vztah (jsem za to ráda, přestože jde o tchyni
). Nijak neutrpěl, a to je to pěkný cíťa. S druhým jsem odbourala vše, co nesnáším - mateřská centra, pískoviště a nechávám ho občas taky hrát si po svém a pořád mu něco necpu - a hele, na rodičovské jsem dva roky, občas pracuju na volné noze, zpět do své práce se nehrnu a je mi skvěle....ale na rovinu - z hlediska financí nemusím, volná noha mi perfektně vyhovuje a relativně i vydělám, tj. opravdu nejsem jen doma a mám fantastickou chůvu na tři dopoledne, kdy si dělám naprosto co chci. Pokud bych toto neměla, byla bych už dávno v práci...mě stačilo si přiznat, co dělat nechci a nebudu a co naopak budu a chci a veškerá frustrace je pryč.