Článek mi přijde opravdu hloupý, přesto fandím těm, kdo látkovky používají, především z eko důvodu.¨
Myslím, že nejlepší strategie, jak látkovat je, utratit za ty úžasné barevné duhové s obrázky, bio, organic... co nejvíc peněz, pak je člověk aspoň motivován investicí.
Mám cca 5 kamarádek, co si nakoupily látkovky a brzo se na to vykašlaly. Ono je to totiž často fakt víc práce. Sama jsem pleny dědila a vrazila do toho max. 300 kč a na chvíli si jednorázovky zakázala, aby se mi to vrátilo. Moje zkušenosti:
- nejvíc vyhovovaly ty tradiční čtverce. vícevrstevné schyl až 3 dny. po svrchních popolini vlňákách vznikly pupínky na břiše
- je potřeba místo na skladování a mě to smrdělo furt. nechápu, jak někdo může prát jednou za tři dny, to mi přijde eklhaft, i když to polejvaj těma zaručeně přírodníma esencema.
- vlhký byt je nanic - začly nám vznikat plísně a prádlo zatuchalo (v zimně). ideál je mít možnost sušit venku, to jsme neměli.
- pleny jsou při praní na nižší teplotu flekaté
- naopak separačky jsem prala furt dokola. polská značka canpol babies 33 kč za 100 kusů
- pro mě je používání pračky neskutečnej vopruz, takže sorry ženský, ale jsem eko v jiných věcech. a moje dítě je navíc nejšťastnější bez jakékoliv plíny...
Předchozí