Já jsem to různě střídala, většinou jsme jednorázovky dávali jen na noc nebo když jsme šli někam ven na delší dobu. ALe třeba na chalupě jsem byla vděčná, že nemusím řešit plné pytle použitých pampersek (i když ty jsem použila jen dvakrát, protože se z nich děti oprudily, zatímco z levnějších "neigelitových" plenek ne).
U prvního dítka jsem si říkala, že nechápu, jak někdo může dítě přebalovat ve stoje. U malého jsme potom měli období, že jsme používali jen jednorázovky a občas bylo umění mu ji vůbec nandat, jak se rychle kroutil. A to jsem to již zvládla v jakékoliv poloze kromě lehu na břiše. Nemyslím si, že bych byla pomalá, on je děsně rychlý. Prostě v té době asi kolem roku to vůbec nešlo používat látkovky. Po několika týdnech už zase jo.
Ale s autorkou nesouhlasím i v jiných věcech - já jsem to u dcery počítala a vyprání 1 plínky mi vyšlo na 0,50 - 1 Kč nebo tak nějak. V té době to bylo přibližně srovnatelné s jednorázovkami (cca 6-8denně, látkových tak 10-14 ze zkušenosti).
Myslím si, že čím dál vyšší neplodnost chlapů ovlivňují mnohem víc jiné věci, například příjem estrogenů v potravě a v látkovce se zahřejou varlata také. Kamarádka s jednorázovkami měla u první dcery problém se zarůstáním poševního vchodu, u druhé přebalovali po 1,5-2h a bylo to úplně stejné. My jsme na to zdaleka tolik nedbali a opruzení ani tyhle problémy nebyly, u malého jen po antibiotikách. Prostě někdo holt má k tomu větší sklony (to jim vlastně řekli i na dětské gyndě).
A s tím chozením na nočník si to taky nemyslím, dřív se to až uspěchávalo.
Dcera třeba odmítala do 2 let na něm sedět a potom byla během 14 dnů bez plínek úplně. Malý občas čůral asi od roku a půl a dodnes (téměř 2,5 roku) má plíny na noc a ani přes den to ještě není vždy úplně spolehlivé. Přitom přístup a polo-látkování bylo u obou stejné.
Na závěr - víte co? Přebalujte do čeho chtece, je to vaše věc.