V osmé třídě k nám přišla nějaká Dr Paedr a nevím co všechno udělat přednášku o počátku sexuálního života a antikoncepci. Na tu dobu velmi pokrokové (1994) a v pořádku. Až na to, že ona dáma byla silně věřící a angažovala se v různých náboženských spolcích. Takže nám tam celou dobu vykládala,že hlavní je sexuální zdrženlivost a nechat si to pokud možno až do svatby (což není určitě špatně).Ale pak nám vykládala o antikoncepci, že po práškách dříve umřeme a že ve 30% žen, které prášky brali, se jim narodily velmi těžce postižené děti a nebo nemohli mít děti už nikdy, protože je prášky poškodily. Kondom podle ní selhává v 25% případů. Naučila nás metodu plodných a neplodných dnů. Jímá mě hrůza, když si představím, že by takové blobosti někdo cpal dětem do hlavy.Ani nemluvím o protipotratové propagaci a to i v případě, že má být dítě postižené. Ukazovala nám fotky potratů apod. Podle mě nadělala víc škody než užitku.Takže já si určitě z titulů na zadek nesednu, spíš naopak, vyhovoval by mi "normální" člověk. A taky si myslím, že sexuální výchova je velmi ošemetná věc a měli by ji obstarat rodiče.
Předchozí