Včera jsem si přečetla tento článek a vážně jsem celou noc zvažovala přechod k látkovým plenám - nakonec jsem došla k rozhodnutí, že u Pampersek přece jen zůstaneme. Mám už druhé pamperskové dítě a taky jsou mé počty: dcera Adélka MÁ VELMI CITLIVOU POKOŽKU,NIKDY NEBYLA OPRUZENÁ,a to nepoužívám vůbec žádné mazadlo na prcinku.Spotřebujeme cca 5 Pampersek denně,koupeno v akcích nás pleny vyjdou měsíčně na cca 600 Kč(když je dobrá akce,nakoupím i 3 měsíce dopředu,takže mou celodenní činností není lítání a shánění akčních plen...).Syn byl na plenkách do 20 měsíců,takže spočteno a podtrženo mi to vychází na 12 tisíc korun za plenkování(žádné desetitisíce). No a teď ty bavlněné:pořizovací cena je dost vysoká, asi 300 Kč za ks.Pokud chci prát jednou za 2 dny a mít dítě v suchu a čisté, musím nakoupit asi 14 plen,tj. 4200 Kč vstupní investice. Po narození mi obě děti hodně blinkaly, tak jsem si pračkama dost užila a vůbec by mě nebavilo prát každý druhý den. Do nákladů musíme započítat i vodu, elektriku a amortizaci pračky (opotřebení),odhadem tak 2 tisíce za těch 20 měsíců (možná i víc). Takže koncová cena za bavlněné pleny je asi 6500 Kč. Jsem sice na polovině nákladů oproti Pamperskám, ale za ten klid a pohodu mi to stojí, nejsou to rozhodně žádné desetitisíce, jak píše autorka. A PS: plenky mi doma nesmrdí, asi tak stejně jako ty bavlněné, než se vyperou ;-) Radka
Předchozí