| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

To tedy je počteníčko!

Hlavně mě tedy velmi pobavily všechny reakce, které se tu strhly. To bylo mnohem více na cenu než článek, který mě připomíná jistě propagandistické letáky z minulé éry.

Kdo nelátkuje, jde proti nám.

Já bych se i upřímně sklonila před matkami co látkují, jak zachraňují naší zaprasenou planetu, ale takhle?

Také jsem chtěla býti ekologická a v roce 2006 zakoupila Bambinomio soupravu s tím, že doma látkovat a na ven papírovky.
Pořizovací cena byla velká a vyplatilo by se to finančně jen za předpokladu látkování 24 hodina denně, jak jsme jednoduše spočítali.
A dopadli jsme jak sedláci u Chlumce.
První chybu jsme udělali, že jsme informaci používat do 5-ti kg brali jako orientační. Ale syn byl okamžitě mokrý, tedy oblečení.
S většími kalhotkami to vypadalo již lépe. Jenže při použití na ven vznikl problém, že již při malém počůrání a zjišťujte to venku, plenka již tak pěkně nedržela tvar.
O ztvrdnutí zde byla řeč. Já místo aviváže používám trochu octa, ale časem se měkkost vytratila a navíc se udělaly žmolíčky, tak jako na všem co jsme hodně používali. Na omak nic moc a separační plínka, která byla jemná nebyla dost velká přes celou plínku.
No a do některého oblečení se syn s látkovkou nevešel, byl fakt macek, což nám při nákupu nedošlo, nehledě na to, že hodně oblečků jsme měli po známých a kupovat fongl novou výbavičku jen pro látkování jsme považovali za značně ulítlé.
A když vyrostl a měli jsme přejít na látkovky velikosti 2, které nacpat do kalhotek byl problém bez dítěte natož s temperamentním téměř batoletem, zatroubila jsem s lítostí na ústup a látkovky strčila někam hodně hluboko.
Druhý synek měl vystouplý pupíček do nějakých 2 měsíců a tak látkovky zůstaly ve skříni.
A o praní, které pokud nechce člověk umřít smrady, musí provádět opravdu maximálně za dva dny, už tu také byla řeč.
A tak jsme skončili u jednorázovek. Dnes jsou možná látkovky vymakané, ale já už jsem znovu neinvestovala.
Možná by se všeho mohl ujmout D-test a udělat srovnání - nějaké regulérní podmínky, aby pak třeba bylo více látkujících, ovšem doufám, že by nenarostl počet supermatek.

Upřímně se přiznám, když jsem vytahovala na výletech termosku, také jsem si připadala jako supermatička a říkala si, že můj drobeček se má, že má domácí stravu a nikoli unufikovanou sklenici, ale že bych kvůli tomu musela hned z bubnem na ptáky?
Žít a nechat žít toť mé motto!!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.