| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Hyperaktivní děti v běžné třídě

Děkuji Pawlo za velikou snahá, ale myslím, že některým nevysvětlíš. Já mám dítě s ADHD + hyp., chodí na normální školu, protože je podle PPP nadrůměrně inteligentní (má lehčí formu, nepotřebujeme asistentku apod.). Naštěstí nemáme ani žádnou dys ... . V životě si na syna nestěžovali, že by byl agresivní, že by ničil někomu věci apod. Známkou ADHD není agresivita. I jeho třídní vždy perfektně spolupracovala a normálně mi do očí řekla, že někdy je andílek, někdy je na zabití - to podle toho jak "vypínal" to je totiž známka poruchy soustředění. Také máme noční děsy, sociální nevyzrálost, máme toho bohužel trošinku více, jako pravo/levou nevyhraněnost, astma, alergie - prostě posbíral po rodině snad všechno to zlé. Bohužel jsem se taky setkala s jednou uvědomnělou maminkou, která před synem dosti nevybíravým způsobem řekla, že musí snad být debil, když v jeho věku ani neví jak se drží příbor (jí jako levák, přitom je pravák). Susu by si měla uvědomit, že není na vině ta holka, ona se do (dle susu normální školy nedrala, tam ji snad na základě posudků někdo doporučil, tu integraci musl někdo schávit a možná si nyní někdo nechce připustit, že se mýlil. U nás byl také jeden žák (u st. syna), který byl ještě více agresivní než holka od susu (píchání kružítkem, skákání do skupiny žáků - normálně je viděl jak se baví, rozběhl se a skočil) a škola to řešila po dohodě s učitelkou odpoledním vyučováním. 2x volali dokonce záchranku při agresivním záchvatu a musel být ošetřen lékařem ten nemocný chlapec než odpovědní (škola + rodiče) konečně ten případ začali řešit - ten chlapec neměl ADHD.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.