Nevím, proč každý kdo má problémy u porodu, bývá nazýván hysterkou. Hysterie nebo citlivost - mimochodem normální v tomto období? Taky mi vadí, že my ženský místo toho aby jsme drželi pospolu a trochu se vzepřeli rutinně a sprostému chování u porodů a na novorozeneckém, házíme na sebe špínu a obviňujeme se z hysterie. Taky "miluji" prohlášení typu - "já jsem porodila v pohodě, tak co si ta druhá stěžuje" apod. Porodnictví v ČR není na vysoké úrovni, jak se nám snaží lékaři namluvit. Statistiky, procenta, počty zásahů a různých vyšetření nemají nic společného s kvalitou. Pokud u nás u porodů a v šestinedělí není brána v potaz psychická stránka věci, matky se bojí do porodnic, je to velmi špatné zdravotnictví, protože porod je hlavně o psychice. Naše porodnictví je čistě technické - opravují nás jako stroje podle rutinných postupů a to je špatně. Neříkám, že všichni a všude, ale je to prostoupeno našim porodnictvím jako mor a běda kdo se vzepře - je označen za hysterku a tím znehodnocena jeho diskuze a argumenty.
Předchozí